Első kutyás gazdiként élet egy kölyökkutyával Budapesten

Első kutyás gazdi

Első kutyás gazdi

Az első hét

Elképzelés és valóság

2016. május 03. - DioGazdi_ElsoKutyasGazdi

Elképzelés: kapunk egy pihe -puha jól nevelt szőrgombócot, aki már az első perctől gazdáinak tekint minket (, mert ugye a kutyás útmutató szerint, a tenyésztőtől elhozott kutyusok már valamennyire nevelődnek, és persze a kutyus majd megy utánad, mert viszed a jutifalatot és ezzel magától hagyja el az almot... ez persze, hogy nem így volt :D )

Valóság: kapunk egy piha-puha , de teljesen neveletlen szőrgombócot, akinek bizony el kell nyerni a bizalmát, mert az első két nap nem úgy tűnt, hogy tudja, mi vagyunk a gazdái 

Elképzelés: nem nyüszít az alom után, hiszen mi ott vagyunk neki, szeretjük, simogatjuk, etetjük, itatjuk , mellettünk van napi 24 órában, jó gazdái vagyunk

Valóság: szívet szaggatóan sír az alom után az első két éjszaka, hiába van mellettünk 24 órában. Annyira, hogy bár tudom, hogy 8 és fél hét már ideális idő arra, hogy gazdához kerüljön, mégis megfordul a fejemben, talán még vissza kellene vinni egy kicsit, mert 1-2 hét múlva talán már nem fog sírni, ha elhozzuk. 

 

13101406_10154130952914592_2006641048_n.jpgElképzelés: a szomszédok mosolyogva közlik, hogy tudják, hogy ilyen, amikor hozzád kerül egy kis kutya és semmi gond, hogy két éjjel sírt a házban, hisz úgysem hallják

Valóság: a szomszédokat igenis zavarja, hogy 24 óra után még keresi az almot a kutyi,  hiszen az ő 10 éves kutyájuk már rég nem nyüszít. (Micsoda meglepetés...) És átjönnek ezt közölni is veled, nem túl baráti stílusban. 

 

Elképzelés: mivel nem sír az alom után, napközben pedig játszunk vele, ezért elfárad , ezért éjjel alszik és nem, továbbra sem sír az alom után

Valóság: Nappal játszik, de van, hogy eldől és olyan mélyen alszik, hogy nem tudod és nem is akarod felébreszteni. Cserébe viszont az első két éjszakát végigsírja, hogy foglalkozz vele, hogy eltereld a figyelmét az alomról.

 

Elképzelés: ha már nem sír az alom után, akkor utánunk sem fog, ha éppen nem lát minket

Valóság: 2 nap után az alom után nincs nyüszítés, de utánunk annál inkább, így legalább az első pont elképzelését megvalósítottuk, már gazdáinak tekint minket. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://elsokutyasgazdi.blog.hu/api/trackback/id/tr538682860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mercel 2016.05.05. 14:28:25

Mennyivel egyszerűbb volt a kölyökcica..:)
Elhoz, nyugi a kocsiban egy egész kevés panaszos nyávogással.
Anyáméknak megmutat barátságos szuszogás
hazavisz, eszik, belerottyint az alomba a nulladik perctől (nem tudom, honnan tudják de jó ez így) alszik, 2 napra beköltözik néma kussban az ágy mögé/alá kivakarhatatlanul.
2 nap múlva előjön szeret minket szeretjük őt.
6 évvel később egy rendkívül szeretetreméltó ugyanakkor egy istenverte hepciás macska válik belőle.

DioGazdi_ElsoKutyasGazdi 2016.05.05. 14:31:12

Kíváncsi vagyok Dióból 6 év múlva milyen kutyus lesz. :) Remélem egy jól nevelt szeretetgombóc :)
süti beállítások módosítása